Golf i Telemark

Telemark er kjent som et av fylkene som har vakrest natur i Norge. Kort vei fra Oslo kan man finne det beste av norske fjorder og fjell, med muligheter for sport og aktiviteter hele året. Noe Telemark ikke er så kjent for blant folk flest er mulighetene til å spille golf.

Fylket har flere flotte 18-hulls golfbaner, med Kragerø Golfklubbs vakre anlegg på Stabbestad som blant de aller fineste. Hele familien kan kose seg med varierte aktiviteter i tillegg til golf. Her er det 18-hulls golfbane som ligger på et flott 1700-måls område som også huser Kragerø Resort.

Et stort forbilde for golfspillere og golfinteresserte er Suzann ”Tutta” Pettersen. Hun er Norges beste kvinnelige golfspiller, hun er snart 34 år, født i Oslo og bosatt i Florida. I 2013 hadde hun sin beste sesong noen gang, mens hun i 2014 slet med ryggproblemer og skader. Hun fikk likevel topplasseringer og dermed oppnådde hun gode odds på nettkasinoer som Betsson, og hun tjente over en million dollar.

Tutta er for øyeblikket nummer 5 på verdensrankingen, og har vært blant de ti beste i 401 uker. I 2015 skal Tutta lade opp til Rio Grande Charity Slam 2015. De dårlige resultatene i fjor førte til at Tutta skiftet trener og caddie. Hun har også startet samarbeid med toppidrettsansvarlig i Norsk Golfforbund Jon Karlsen for å forbedre sin store svakhet, puttingen. Tuttas store mål er fortsatt å bli verdens beste golfspiller.

Sesongstart for golfsesongen hos Kragerø Golfklubb er lørdag 25.april, med åpningsturnering, og sesongen fortsetter til 3. oktober med avslutningsturnering og superelectic. Terminlisten for 2015 inneholder mange spennende turneringer, både åpne, lukkede og for medlemmer. Banen er en skogsbane med par 70, og er tilrettelagt for golfbiler. Det finnes også golfskole og golfkurs på anlegget, så både nybegynnere og spillere med lavt handicap har et tilbud om å utvikle seg videre som golfspillere.